You start with a peanut butter cookie base. This first layer cooks for 10 min. in the oven. Then you add a second layer of peanuts, chips and a mix of butter & brown sugar. Back in the oven. Once cooked you add two cups of chocolate chips for the third layer. These bars, with the addition of chips, are crunchy.
This recipe pass the test with my teenagers. I hope everyone enjoys tonight.
Chocolate-Topped Peanut-Toffee Bars
Ingredients
Cookie Base:
1 pouch (1 lb 1.5 oz) Peanut Butter Cookie Mix
45 ml vegetable oil
15 ml water
1 egg
Filling:
250 ml butter, cut into small pieces
250 ml brown sugar
375 ml lightly crushed potato chips
250 ml salted peanuts
Topping:
2 cups chocolate chips
Directions
1. Heat oven to 350F. Line a 13x9 pan with parchment paper.
2. In a large bowl, stir the cookie mix, oil, water and egg. Press the mix into the pan. Bake for 10 minutes.
3. Melt butter in a saucepan. Stir in brown sugar. Heat to a boil and cook another minute.
4. Sprinkle potato chips and peanuts over the base. Pour brown sugar mix on top. Bake for 15 minutes.
5. Take out of the oven and sprinkle chocolate chips on top. Spread the chocolate. Cool for about 2 hours. Refrigerate until the chocolate is set. Cut into bars. Adapted from Better Crocker.
Nous sommes invités à un party ce soir, chez un ami, car mon mari s'est retiré du militaire et ils veulent célébrer cet évènement. J'ai pensé apporter ces barres qui ont gagné un million de dollars au concours annuel 2007 de Betty Crocker.
La recette est très simple. La base est un mélange de biscuits au beurre d'arachide. Ensuite la deuxième couche est un mélange d'arachides, chips, beurre & cassonade. Pour finir le tout, deux tasses de pépittes au chocolat sont ajoutées en tout dernier.
Les gars ont bien aimé la recette. J'espère que tout le monde va apprécié.